HomeQ-Logo

Lediga lägenheter i Uppsala kommun

Uppsala kommun – hem till en av Sveriges äldsta städer! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Uppsala kommun. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Uppsala kommun

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Uppsala kommun

Uppsala kommun ligger i Uppsala län och gränsar till Tierps-, Östhammars-, Norrtälje-, Knivsta-, Håbo-, Enköpings- och Heby kommun. Uppsala kommun är bland annat känt för sitt välrenommerade universitet, Uppsala universitet, som grundades år 1477. Uppsala kommuns centralort med samma namn är även en av Sveriges äldsta städer och har en välbevarad stadskärna och en mycket vacker domkyrka som drar till sig turister från när och fjärran.

Om Uppsala kommun

...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Uppsala kommun

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Uppsala kommun?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Uppsala kommun med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Spargrisikon

  Hur mycket kostar det att hyra en lägenhet i Uppsala kommun?

  Hyran för en hyresrätt i Uppsala kommun varierar beroende på lägenhetens storlek. 1:or i Uppsala kommun kostar i snitt 3660 kr. 2:or i Uppsala kommun kostar i snitt 6100 kr. 3:or i Uppsala kommun kostar i snitt 8540 kr. 4:or i Uppsala kommun kostar i snitt 10980 kr.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Uppsala kommun?

  Här finner du förstahandslägenheter i Uppsala kommun i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Uppsala kommun.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Uppsala kommun?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Uppsala kommun är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Uppsala kommuns och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Uppsala kommun med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Uppsala kommun om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.