HomeQ-Logo

Lediga lägenheter i Lunds kommun

Lunds kommun – den lilla storstaden! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Lunds kommun. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Lunds kommun

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Lunds kommun

Lunds kommun ligger i Skåne län och gränsar till Sjöbo-, Skurups-, Svedala-, Staffanstorp-, Lomma-, Kävlinge- och Eslövs kommun. Lunds kommun har ett underbart läge vid Öresund och ingår i Stormalmö. Lunds kommuns centralort Lund är Skånes tredje största stad och är bland annat känt för sitt välrenommerade universitet. Lunds kommun bjuder på fantastisk natur och en levande stadskärna med många mysiga caféer och restauranger, framförallt  i centrala Lund.

Om Lunds kommun

...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Lunds kommun

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Lunds kommun?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Lunds kommun med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Spargrisikon

  Hur mycket kostar det att hyra en lägenhet i Lunds kommun?

  Hyran för en hyresrätt i Lunds kommun varierar beroende på lägenhetens storlek. 1:or i Lunds kommun kostar i snitt 3240 kr. 2:or i Lunds kommun kostar i snitt 5400 kr. 3:or i Lunds kommun kostar i snitt 7560 kr. 4:or i Lunds kommun kostar i snitt 9720 kr.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Lunds kommun?

  Här finner du förstahandslägenheter i Lunds kommun i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Lunds kommun.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Lunds kommun?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Lunds kommun är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Lunds kommuns och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Lunds kommun med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Lunds kommun om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.