HomeQ-Logo

"Umeå city hall" by blondinrikard is licensed under CC BY 2.0.

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Umeå kommun

Umeå kommun – Västerbottens centrum! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Umeå kommun. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Umeå kommun

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Umeå kommun

Umeå kommun ligger i Västerbottens län och gränsar till Skellefteå-, Robertsfors-, Vindelns-, Vännäs- och Nordmalings kommun. Umeå kommun har en lång och anrik historia av spännande kulturliv. Umeå kommun är även känd för sitt universitet i centralorten Umeå och lockar till sig många studenter året om. Umeå kommun bjuder även på underbar natur och närhet till närliggande städer genom goda kommunikationer.

Om Umeå kommun

...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Umeå kommun

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Umeå kommun?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Umeå kommun med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Spargrisikon

  Hur mycket kostar det att hyra en lägenhet i Umeå kommun?

  Hyran för en hyresrätt i Umeå kommun varierar beroende på lägenhetens storlek. 1:or i Umeå kommun kostar i snitt 3000 kr. 2:or i Umeå kommun kostar i snitt 5000 kr. 3:or i Umeå kommun kostar i snitt 7000 kr. 4:or i Umeå kommun kostar i snitt 9000 kr.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Umeå kommun?

  Här finner du förstahandslägenheter i Umeå kommun i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Umeå kommun.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Umeå kommun?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Umeå kommun är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Umeå kommuns och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Umeå kommun med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Umeå kommun om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.