HomeQ-Logo

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Vimmerby

Välkommnen till Vimmerby, en sagolik plats. På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Vimmerby. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Vimmerby

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Vimmerby

Vimmerby är en mysig ort i norra Småland, måhända mest känd som Astrid Lindgrens födelseort. Här möter du den småländska naturen med sina lummiga skogar, spegelblanka sjöar, slingriga grusvägar och röda stugor med vita knutar, precis som i någon av Astrids sagor. I centrum finner du en vacker stadskärna med butiker och caféer. Vimmerby är en levande bygd med både ett rikt kulturliv och med närhet till naturen.

Om Vimmerby

Orten Vimmerby har gamla rötter och här har hittats fynd från vikingatiden. Vimmerby nämns första gången redan 1253 och storgatan har kvar sin medeltida sträckning med flera unika trähus bevarade. Vimmerby var en viktig marknads- och handelsplats och när Vimmerby stadsrättigheter upprättades på 1600-talet var första punkt att staden skulle ha tre årliga marknader, som även innebar folkfest för invånarna. Än idag bjuder Vimmerby på sina årliga ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Vimmerby

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Vimmerby?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Vimmerby med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Stoppursikon

  Hur får jag en lägenhet snabbt i Vimmerby?

  Störst chans att snabbt få en fin lägenhet i Vimmerby har du genom att registrera dig på HomeQ (det är helt gratis), sätta upp en bevakning för Vimmerby, skriva ett trevligt personligt brev och därefter skicka in ansökningar direkt när nya lägenheter publiceras.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Vimmerby?

  Här finner du förstahandslägenheter i Vimmerby i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Vimmerby.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Vimmerby?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Vimmerby är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Vimmerby och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Vimmerby med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Vimmerby om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.