HomeQ-Logo

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Stenungsund

Välkommen till Stenungsund, där vågor och vildmark möts! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Stenungsund. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Stenungsund

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Stenungsund

Stenungsund ligger unikt beläget mellan det vidsträckta Västerhavet åt ena hållet och ett av Västsveriges största vildmarksområden på andra sidan. I centrum finner du härliga shoppingstråk längs med vattnet, perfekt för när du behöver pausa för en glass i solen, bäst gjort på någon av bryggorna med utsikt över gästhamnen. Det är till och med bara en kort promenad till en härlig badplats från shoppinggatorna i centrum. På andra sidan om sundet finner du Stenungsön, som under badortsepoken under mitten av 1800-talet lockade välbärgat folk för rekreation under somrarna.

Om Stenungsund

Stenungsund var innan industrialiseringen ett fattigt jordbrukssamhälle som försörjde sig på sommarens badgäster och jordbruk. Sommargästerna från välbärgade familjer från Göteborg återkom år efter år för rekreation, bekymmerslösa lediga dagar och kall- och varmbad. Stenungsundsborna kunde på så vis tjäna pengar på att underhålla paradvillorna och trädgårdarna och jobba som baderskor och färjekarlar. Under 1900-talet förvandlades det lugna samhället till en industriort och levnadsstandarden och den sociala tryggheten blev betydligt bättre. ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Stenungsund

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Stenungsund?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Stenungsund med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Stoppursikon

  Hur får jag en lägenhet snabbt i Stenungsund?

  Störst chans att snabbt få en fin lägenhet i Stenungsund har du genom att registrera dig på HomeQ (det är helt gratis), sätta upp en bevakning för Stenungsund, skriva ett trevligt personligt brev och därefter skicka in ansökningar direkt när nya lägenheter publiceras.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Stenungsund?

  Här finner du förstahandslägenheter i Stenungsund i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Stenungsund.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Stenungsund?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Stenungsund är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Stenungsund och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Stenungsund med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Stenungsund om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.