HomeQ-Logo

"Ludvika stadshus" by gula08 is licensed under CC BY-ND 2.0.

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Ludvika kommun

Välkommen till Ludvika kommun och njut av skogarnas skönhet, alla 365 sjöar och vattendrag eller det rika kulturliv som området bjuder på! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Ludvika kommun. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Ludvika kommun

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Ludvika kommun

Ludvika kommun bjuder på fantastiskt natur med den trolska Finnmarken, spegelblanka sjöar och kuperade skogar. Det är ett historiskt intressant område med mycket industrihistoria i och med bergsbruket som präglat området. Runt om i området finns många vackra små byar att besöka, som med sina röda stugor och vackra natur charmar de flesta. Varför inte ta en cykeltur på den gamla banvallen mellan Ludvika och Sunnansjö? Eller välj en av de många vandringslederna som området bjuder på.

Om Ludvika kommun

Området har präglats av bergsbruket. Koppar, silver och framförallt järnmalmen lockade människor att bosätta sig här. Redan omkring 1550 lät Gustav Vasa bygga järnbruket Ludvika Kronobruk, som Sveriges första kronobruk. Ludvika utgör också en stor del av Dalarnas finnmark, dit människor från Finland flyttade redan under 1500-talet för att bruka ödemarkerna. Det var en plats för det hårda livet, med långa arbetsdagar för att tämja skogen och göra den brukbar för odling. Idag kan man istället vandra i historiens fotspår, upptäcka de gamla torpen som finns kvar och njuta av vackra vyer. ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Ludvika kommun

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Ludvika kommun?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Ludvika kommun med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Spargrisikon

  Hur mycket kostar det att hyra en lägenhet i Ludvika kommun?

  Hyran för en hyresrätt i Ludvika kommun varierar beroende på lägenhetens storlek. 1:or i Ludvika kommun kostar i snitt 2550 kr. 2:or i Ludvika kommun kostar i snitt 4250 kr. 3:or i Ludvika kommun kostar i snitt 5950 kr. 4:or i Ludvika kommun kostar i snitt 7650 kr.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Ludvika kommun?

  Här finner du förstahandslägenheter i Ludvika kommun i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Ludvika kommun.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Ludvika kommun?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Ludvika kommun är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Ludvika kommuns och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Ludvika kommun med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Ludvika kommun om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.