HomeQ-Logo

Holger.Ellgaard, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Ludvika

Välkommen till Ludvika, ett unikt område där industrihistoria och konst möts i genuina miljöer! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Ludvika. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Ludvika

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Ludvika

Ludvika är beläget vid sjön Väsman i södra Dalarna och är Dalarnas tredje största tätort. Det är ett område som präglats av bergsbruket. Koppar, silver och framförallt järnmalmen lockade människor att bosätta sig här. Den mest kände Ludvikabon måste emellertid poeten och författaren Dan Andersson räknas som, en av Sveriges verkligt stora ordkonstnärer. Ludvika bjuder även på ett otroligt landskap med Finnmarkens mystik och de många små spegelblanka sjöarna.

Om Ludvika

Omkring 1550 lät Gustav Vasa bygga järnbruket Ludvika Kronobruk, som Sveriges första kronobruk. Vid mitten av 1700-talet var det Dalarnas största järnbruk och bidrog på ett avgörande sätt till utvecklingen av Ludvika som kommunens centralort. Orten var också tidigt en viktigt järnvägsknut. ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Ludvika

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Ludvika?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Ludvika med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Stoppursikon

  Hur får jag en lägenhet snabbt i Ludvika?

  Störst chans att snabbt få en fin lägenhet i Ludvika har du genom att registrera dig på HomeQ (det är helt gratis), sätta upp en bevakning för Ludvika, skriva ett trevligt personligt brev och därefter skicka in ansökningar direkt när nya lägenheter publiceras.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Ludvika?

  Här finner du förstahandslägenheter i Ludvika i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Ludvika.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Ludvika?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Ludvika är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Ludvika och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Ludvika med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Ludvika om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.