HomeQ-Logo

Bjoertvedt, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Kungälv

Välkommen till Kungälv, där historia och framtid möts! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Kungälv. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Kungälv

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Kungälv

Kungälvs stad är en modern småstad med en stark framåtanda och livfullhet samtidigt som man kan känna historiens vingslag i gränderna med sina kullerstenar och gamla trähus från 1600-talet. Från centrum är det en enkel promenad till Fontins naturreservat med sina vackra stigar, skogsklädda höjder och gammal kulturmark med stengärdsgårdar och torp. Här finner du också den lilla sjön Svarta Mossen, som vintertid är en populär plats för barnen att lära sig åka skridskor.

Om Kungälv

Kungälv har gamla rötter, här har man hittat spår redan från bronsåldern! Det mäktigaste man ser idag som talar om stadens händelserika historia är kungaborgen Bohus fästning som stod klar i sin första skepnad redan 1308. Kungälv har stått under både norska och danska kungar men blev svenskt vid Freden i Roskilde år 1658. På Västra gatan kan du njuta av de gamla trähusen vilande på grundstenar plockade från fästningen och på Gamla Torget finner du Kungälvs kyrka som är en av Sveriges bäst bevarade barockkyrkor. ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Kungälv

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Kungälv?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Kungälv med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Stoppursikon

  Hur får jag en lägenhet snabbt i Kungälv?

  Störst chans att snabbt få en fin lägenhet i Kungälv har du genom att registrera dig på HomeQ (det är helt gratis), sätta upp en bevakning för Kungälv, skriva ett trevligt personligt brev och därefter skicka in ansökningar direkt när nya lägenheter publiceras.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Kungälv?

  Här finner du förstahandslägenheter i Kungälv i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Kungälv.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Kungälv?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Kungälv är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Kungälv och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Kungälv med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Kungälv om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.