HomeQ-Logo

Brorsson, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Knivsta

Välkommen till Knivsta: njut av skogar, sjöar och ett lugnare sammanhang i en levande bygd! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Knivsta. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Knivsta

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Knivsta

Knivsta är en mysig tätort belägen i lummiga Uppland med närhet till härliga grönområden som bjuder på skira skogar och ekhagar, pittoreska gamla torp och kohagar. Det finns många kulturhistoriskt intressanta miljöer att upptäcka och härliga badplatser att finna lugnet eller äventyret vid på sommarhalvåret. Centrum bjuder på mysiga små butiker, caféer och restauranger och en härlig landsortspuls.

Om Knivsta

Man vet inte riktigt ursprunget till ortnamnet Knivsta, men olika teorier hävdar att det eventuellt kan härstamma från ett personnamn, nämligen “Knife”, samt ordet “sta”, i betydelsen boplats, alltså Knifes boplats. Knifvsta nedtecknas för första gången redan 1288, då i sin gamla stavning. I en tid då kungamakten inte ärvdes, utan bestämdes i folkliga val, valdes och utropades kungen vid tingsplatsen på Mora Äng, precis utanför Knivsta. Som ett dokument över valet ristades text in i en särskild inskriftssten, vilka flera ännu finns bevarade. Några av dessa finns utställda i vad som anses vara Sveriges äldsta museibyggnad: Mora Stenar, uppförd på initiativ av Gustav III år 1770, vid den nuvarande minnesplatsen. ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Knivsta

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Knivsta?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Knivsta med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Stoppursikon

  Hur får jag en lägenhet snabbt i Knivsta?

  Störst chans att snabbt få en fin lägenhet i Knivsta har du genom att registrera dig på HomeQ (det är helt gratis), sätta upp en bevakning för Knivsta, skriva ett trevligt personligt brev och därefter skicka in ansökningar direkt när nya lägenheter publiceras.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Knivsta?

  Här finner du förstahandslägenheter i Knivsta i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Knivsta.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Knivsta?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Knivsta är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Knivsta och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Knivsta med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Knivsta om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.