HomeQ-Logo

Calle Eklund, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Avesta kommun

Välkommen till Avesta kommun, där 400 år av genuin industrihistoria blandar sig med allt det gröna och hisnande vackra längs med Dalälven! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Avesta kommun. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Avesta kommun

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Avesta kommun

I Avesta kommun har du tillgång till både stadsliv men även fantastisk natur. Dalälven som rinner genom kommunen berikar allt den kommer i kontakt med, både avseende natur men även kommunikation och en levande stadskärna. Här har du nära till det mesta, från sådant du behöver till vardags som förskolor och näringsliv, till sådant som ger lyx- och semesterkänsla som vackra promenadstråk och historiskt relevanta platser och sevärdheter.

Om Avesta kommun

Avesta kommun är en kommun i Dalarnas län och kommunens centralort är Avesta. Kommunens norra del är täckt av morän, alltså en jordart bildad av en glaciär eller inlandsis, medan den södra delen präglas av det mellansvenska låglandet och består av sedimentslätter. Kommunen har goda transportmöjligheter vilket i kombination med dess rika naturtillgångar har legat till grund för kommunens långa industritradition. Den beryktade Dalälven rinner genom Avesta kommun och bidrar till kommunens blomstrande natur. ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Avesta kommun

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Avesta kommun?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Avesta kommun med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Spargrisikon

  Hur mycket kostar det att hyra en lägenhet i Avesta kommun?

  Hyran för en hyresrätt i Avesta kommun varierar beroende på lägenhetens storlek. 1:or i Avesta kommun kostar i snitt 2760 kr. 2:or i Avesta kommun kostar i snitt 4600 kr. 3:or i Avesta kommun kostar i snitt 6440 kr. 4:or i Avesta kommun kostar i snitt 8280 kr.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Avesta kommun?

  Här finner du förstahandslägenheter i Avesta kommun i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Avesta kommun.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Avesta kommun?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Avesta kommun är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Avesta kommuns och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Avesta kommun med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Avesta kommun om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.