HomeQ-Logo

Calle Eklund/V-wolf, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Avesta

Välkommen till Avesta, som bjuder på magiska miljöer längs Dalälven! På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Avesta. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Avesta

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Avesta

Avesta är en pittoresk tätort med ett stort utbud av sevärdheter och vackra miljöer, från promenadstråk längs med Dalälven med dess torrlagda älvfåra till anrika byggnader och museum som ger inblick i områdets historia avseende järn- och stålindustrin men även dess kulturella utveckling. Avesta är centralort i Avesta kommun i Dalarnas län och orten är belägen i den sydöstra delen av länet.

Om Avesta

Under medeltiden fanns en masugn i Avesta och år 1636 inleddes byggnationen av en jättelik koppargruva nära Avesta fors. Under de följande två hundra åren präglades kopparmynt i Avesta som under en kort period tilldelats stadsrättigheter under Falu stad. Inte förrän 1919 tilldelades Avesta fullständiga stadsrättigheter i sin egen rätt. Avesta bjuder på stor variation i sevärdheter som tydligt speglar ortens historia, med myntmuseum och järnverksbyggnader men även geografiska sevärdheter som lätt fångar ens intresse. ...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Avesta

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Avesta?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Avesta med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Spargrisikon

  Hur mycket kostar det att hyra en lägenhet i Avesta?

  Hyran för en hyresrätt i Avesta varierar beroende på lägenhetens storlek. 1:or i Avesta kostar i snitt null kr. 2:or i Avesta kostar i snitt null kr. 3:or i Avesta kostar i snitt null kr. 4:or i Avesta kostar i snitt null kr.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Avesta?

  Här finner du förstahandslägenheter i Avesta i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Avesta.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Avesta?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Avesta är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Avestas och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Avesta med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Avesta om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.