HomeQ-Logo

"Alingsås" by sebilden is licensed under CC BY 2.0.

Bildrättigheter

Lediga lägenheter i Alingsås

Välkommen till Alingsås, även kallad Kaféstaden. På HomeQ finner du förstahandskontrakt direkt från de bästa hyresvärdarna i Alingsås. Tjänsten är helt gratis att använda. Ansök nu och finn ditt drömboende!

Var först med att veta när nya lägenheter blir tillgängliga i Alingsås

Skapa en gratis bevakning nu så att du inte missar drömlägenheten.

Att bo i Alingsås

Visste du att Alingsås även kallas för Kaféstaden? Välkommen att bo i Alingsås som är känt för sina många kaféer och en undersökning visar att alingsåsarna är gladare än genomsnittet i landet med att bo i sin kommun. Här har du närheten till sjöar och naturen. Friluftslivet ligger alltid nära till hands. Här finns bra förbindelser att ta sig till Göteborg, via pendeltåg, fjärrtåg eller regionaltåg.

Om Alingsås

...

Vanliga frågor om att hyra lägenhet i Alingsås

 • Förstoringsglasikon

  Hur hittar jag en lägenhet att hyra i Alingsås?

  Korttidskontrakt går ofta att hitta genom att fråga runt bland vänner och familj eller använda olika uthyrningssajter, men om du är ute efter ett mer långsiktigt boende och ditt eget förstahandskontrakt i Alingsås med omnejd är HomeQ det bästa alternativet.

 • Stoppursikon

  Hur får jag en lägenhet snabbt i Alingsås?

  Störst chans att snabbt få en fin lägenhet i Alingsås har du genom att registrera dig på HomeQ (det är helt gratis), sätta upp en bevakning för Alingsås, skriva ett trevligt personligt brev och därefter skicka in ansökningar direkt när nya lägenheter publiceras.

 • Byggnadsikon

  Vilka typer av lägenheter finns det att välja på i Alingsås?

  Här finner du förstahandslägenheter i Alingsås i alla storlekar, allt från yteffektiva ettor till moderna och rymliga fyror och femmor. På HomeQ finns det även studentlägenheter och seniorlägenheter i Alingsås.

 • Nyckelikon

  Hur får man ett förstahandskontrakt i Alingsås?

  Det bästa sättet att säkra en hyresrätt med förstahandskontrakt i Alingsås är genom att registrera sig gratis på HomeQ och börja samla köpoäng. HomeQ har partnerskap med Alingsås och landets främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt via HomeQ.

 • Stadssiluettsikon

  Hur får man lägenhet i Alingsås med hjälp av HomeQ?

  På HomeQ finns det tre urvalsprinciper som våra hyresvärdar använder sig av: Strikt efter köpoäng, Först till kvarn eller Slumpmässigt. Det betyder att oavsett hur många köpoäng du har så har du en god möjlighet att säkra ditt drömboende i Alingsås om du är aktiv på HomeQ och skickar in ansökningar.

Säkra ditt drömboende med HomeQ snabbt och enkelt

HomeQ är helt gratis att använda för dig som bostadssökande – från registrering till kontraktskrivning.

Hitta lägenheter från mer än 300 hyresvärdar

HomeQ har partnerskap med Sveriges främsta hyresvärdar som hyr ut sina lägenheter direkt på HomeQ.

Upplev kortare väntetider

Med HomeQ är väntetiderna för ett förstahandskontrakt mycket kortare än kommunala köer och andra alternativ. Lägenheter tilldelas via köpoäng, slumpvis eller först till kvarn.

Njut av trygghet i vardagen

På HomeQ fokuserar vi på förstahandskontrakt och långsiktigt boende så du kan känna dig lugn och trygg i ditt eget hem.