HomeQ-Logo

Riksbyggen går med i HomeQ

2023-03-28

Riksbyggens och HomeQs logotyper

Riksbyggen går med i HomeQ

Idag har HomeQ över 700 000 registrerade användare och mer än 150 000 lägenheter anslutna till plattformen. Nu tillkommer även ett stort antal lägenheter från Riksbyggen, en av Sveriges största och mest anrika förvaltningsbolag, som stegvis kommer att flytta över sin kö för hyreslägenheter, p-platser och förråd till HomeQ. Detta innebär större positiva förändringar för alla användare på HomeQ.

Vad betyder det för dig som bostadssökande?

Fler lägenheter att välja bland

Riksbyggen har lägenheter av olika slag över hela landet. När de publiceras på plattformen under de närmaste månaderna ökar det utbudet rejält, vilket gör det enklare för dig som bostadssökande att hitta drömhemmet.

Du kommer att ha möjligheten att söka parkeringsplatser och förråd på HomeQ

Riksbyggen kommer även att flytta över sin uthyrning av parkeringsplatser och förråd till HomeQ. Det innebär att från och med hösten 2023 kan du som sökande lämna intresseanmälan på mer än bara lägenheter.

Om du redan står i Riksbyggens bostadskö

För dig som redan står i Riksbyggens bostadskö kommer dina köpoäng att flyttas över till HomeQ. När du registrerar dig på HomeQ kommer dina köpoäng från Riksbyggen att tillkomma som bonuspoäng när du söker någon lägenhet som Riksbyggen förvaltar.

När?

Med start den 1 juni kommer Riksbyggen att stegvis flytta över sina lägenheter till HomeQs plattform. Förråd samt parkeringsplatser kommer introduceras under hösten 2023 och finnas tillgängliga för alla medlemmar på HomeQ. För dig som står i Riksbyggens bostadskö, kan du när som registrera dig på HomeQ och börja samla köpoäng.


Bli medlem på HomeQ idag och hitta ditt nästa hem.