HomeQ-Logo
Bostadskö Uppsala

Bostadskö Uppsala

Att hitta en hyreslägenhet i Uppsala är inte lätt och det kan krävas flera år i någon av stadens bostadsköer. HomeQ har underlättat processen genom att samla fastighetsbolag och hyresvärdar på ett och samma ställe. Du behöver alltså bara hålla koll på en enda sajt för att ta del av utbudet av hyreslägenheter.

Vi samarbetar med de flesta stora fastighetsbolag och är rikstäckande, du kan med andra ord stå i vår bostadskö i Uppsala, men om livet ändras kan du lika lätt söka lägenhet i någon annan stad eller del av landet. Hos HomeQ kan du dessutom även hitta studentbostäder.

Digital plattform och bostadskö i Uppsala

HomeQ är en plattform som fungerar som en bostadskö för Uppsala, eller någon annan ort i Sverige som du är intresserad av. Du låser dig inte till en enda plats när du använder vår plattform. Självklart kan du lägga in bevakningar och filtrera på de områden och önskemål som är intressanta för dig, men du har alltid möjligheten att utöka eller ändra din bevakning. Det är betydligt enklare än att ställa sig i olika bostadsköer beroende på vilken ort eller stad du letar lägenhet i.

Fler fördelar med HomeQs plattform är bland annat:

  • Lättheten att lämna intresseanmälan på lägenheter genom vårt enkla gränssnitt.
  • En snabb och smidig registreringsprocess, det enda du behöver är ett Mobilt BankID för att verifiera att du är du så att ingen annan kan ansöka om lägenheter i ditt namn.
  • Bevakningar och sökfunktioner som gör det lätt att hitta lägenheter som passar dig.
  • Algoritmer som tar fram fler förslag utifrån dina kriterier och sökningar.

Vi underlättar helt enkelt ditt bostadssökande i Uppsala!

Lediga lägenheter i Uppsala just nu

Laddar annonser

Populär samarbetspartner för fastighetsbolag

Vi underlättar också för fastighetsbolagen och hyresvärdarna som vi samarbetar med. Vår plattform är ett sätt för dem att minska de administrativa uppgifterna som ofta är repetitiva och tar mycket tid. Därför är vi en populär samarbetspartner bland många av Sveriges fastighetsbolag och hyresvärdar.

Så här fungerar vår bostadskö

För att kunna ställa dig i vår bostadskö i Uppsala krävs det att du är minst 18 år och att du skapar ett konto på vår hemsida. I och med att du skapar ett konto fyller du också i ett antal personuppgifter och verifierar dig med ditt Mobila BankID, vilket försäkrar oss om att du är du och att ingen annan kan söka lägenheter i ditt namn.

När du sedan skickar in intresseanmälningar för specifika lägenheter behöver du komplettera ditt konto med ett personligt brev som vi delar med hyresvärdarna för de lägenheter som du är intresserad av. Det är en del i underlaget som hyresvärdet har att gå på i valet av hyresgäst. En annan del är det registerutdrag som automatiskt beställs i samband med en ansökan och ditt godkännande av våra villkor. Registerutdraget visar din taxerade inkomst och kredithistorik, vilket är viktigt för hyresvärden att veta. Detta registerutdrag delar vi inte med någon annan än de aktuella hyresvärdarna och det raderas efter 30 dagar.

Bli medlem på HomeQ idag och ställ dig i bostadskön

Kötid i Uppsalas bostadskö

Det finns ett flertal fastighetsbolag och hyresvärdar i området i och runt Uppsala. Varje fastighetsbolag och hyresvärd har sina kriterier i valet av hyresgäst, vissa har kötid som ett kriterium medan andra inte har det. Det betyder att du kan få en lägenhet även om du har låga köpoäng hos HomeQ. Från det att du startar ett konto hos HomeQ börjar du samla köpoäng, ett poäng för varje dygn som du är registrerad hos oss.

Gratis Bostadskö Uppsala

Studentbostäder i Uppsala

HomeQ förmedlar även studentbostäder från hyresvärdar och fastighetsbolag. När du genomför en sökning av lägenheter på vår sajt kan du filtrera sökningen genom att kryssa i rutor för dina önskemål. Kryssa i rutan för studentbostäder så hittar du dessa. Kriteriet för att kunna söka en studentbostad i Uppsala är att du studerar minst 50 % (alltså tar minst 15 poäng under en termin) på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Bostadskö för ungdomslägenheter eller seniorlägenheter

På samma sätt som det går att filtrera en sökning på studentbostäder kan du också hitta ungdomsbostäder och seniorbostäder hos HomeQ. Det är upp till hyresvärden att bestämma vilka som kan ansöka om ungdoms- eller seniorlägenheter, oftast är ungdomslägenheter för personer mellan 18 och 25 år, och seniorlägenheter för personer över 55 år. Vad som gäller för den lägenhet du vill anmäla intresse för står alltid i bostadsannonsen.

Vanliga frågor om HomeQ:s bostadskö i Uppsala

Kostar det något att stå i bostadskö hos HomeQ i Uppsala?

Det är gratis att ställa sig och att stå i bostadskö i Uppsala och skicka intresseansökningar för lägenheter genom HomeQ.

Hur fungerar köpoäng hos HomeQ?

Du samlar ett köpoäng för varje dygn som du har ett konto registrerat hos HomeQ. Antal köpoäng är något som vissa fastighetsbolag och hyresvärdar använder som det primära i sitt val av hyresvärd, medan andra inte gör det. Det betyder att det inte alltid krävs många köpoäng för att du ska vara aktuell som hyresvärd för en lägenhet genom HomeQ. Dessa poäng är personliga och kan inte överlåtas till någon annan. De nollställs när du har skrivit på ett hyreskontrakt hos en värd. Däremot så nollställs de inte vid hyra av en studentbostad eller korttidskontrakt.

Vad krävs för stå i bostadskön i Uppsala?

Alla som är över 18 år och som har ett Mobilt BankID kan registrera siggratis i vår bostadskö i Uppsala.

Kan jag ha medsökande eller borgensman för bostadskön?

Genom HomeQ och vår plattform kan du länka ditt eget konto till en medsökandes konto. När ni kopplar ihop era konton ger ni varandra fullmakt att lämna in intresseanmälan tillsammans och tillåtelse att beställa registerutdrag för båda parter. Efter det utförs intresseanmälan som vanligt, den högsta köpoängen kommer att vara den som används. Ni kan max lämna in fem gemensamma intresseanmälningar och era bådas köpoäng nollställs efter att ni skrivit kontrakt.

På samma sätt som du kan koppla ihop ditt konto med en medsökande kan du koppla en borgensman till ditt konto. En borgensman går i god för dig och garanterar att betala hyran om du inte kan göra det själv. Det kan med andra ord vara till hjälp när inkomstkraven är högre än vad du når upp till. Du får dock inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder även om du har en borgensman som går i god för dig.

Registrera ett konto hos HomeQ idag för att påbörja resan mot ditt nästa hem.