HomeQ-Logo
Bostadskö Örebro

Bostadskö Örebro

Letar du bostad eller studentbostad i Örebro? Hos HomeQ kan du enkelt registrera dig och hitta hyreslägenheter från flera fastighetsbolag och hyresvärdar i Örebro, i en och samma bostadskö.

HomeQ matchar ihop bostadssökande med fastighetsbolag och hyresvärdar. I och med det gör vi det lättare att både hitta en lägenhet och att hyra ut en lägenhet. Vå plattform är rikstäckande för hyreslägenheter i Sverige.

Digital och automatiserad bostadskö i Örebro

För att göra det så lätt som möjligt för dig att söka en bostad i Örebro har vi automatiserat mycket av förfarandet. Det du behöver göra är att registrera dig och skapa ett konto på vår plattform. I och med det får du tillgång till alla de lägenheter som fastighetsförmedlare och hyresvärdar lägger upp hos oss.

När du sedan vill anmäla intresse för en lägenhet behöver du komplettera med ett personligt brev och i och med att du godkänner villkoren från oss godkänner du också att vi beställer ett registerutdrag för dig. Detta registerutdrag delar vi bara med de fastighetsbolag eller hyresvärdar vars lägenheter du anmäler intresse för. Registerutdraget raderas från våra register efter 30 dagar, så länge du inte har en aktiv anmälan igång, då raderas den direkt efter anmälan inte längre är aktiv.

Ditt personliga brev och registerutdraget är underlag som fastighetsbolaget eller hyresvärden får ta del av. Det minskar deras administrativa jobb enormt och de kan fokusera på kundkontakten och kommunikationen med befintliga hyresgäster. Därför är vi en populär partner för företag som har hyreslägenheter. Vi underlättar helt enkelt deras jobb.

Lediga lägenheter i bostadskön i Örebro just nu

Laddar annonser

Fördelar med att söka lediga lägenheter genom HomeQ

Några av de mest framträdande fördelarna med att använda HomeQ är:

  • Du har möjligheten att söka lägenheter över hela Sverige från en och samma plattform.
  • Enkelheten. Det går snabbt att skapa ett konto hos HomeQ och vara igång med att leta lägenheter, det enda som krävs är att du är över 18 år och har ett Mobilt BankID.
  • Genom vår smarta sökfunktion och filtrering hittar du lägenheter som är intressanta för dig.
  • Våra algoritmer ger dig förslag på lägenheter som liknar de du är intresserad av.
  • Det går att få en lägenhet även om du inte har samlat så många köpoäng som andra.

Bli medlem på HomeQ idag och ställ dig i bostadskön

Köpoäng i bostadskön

HomeQ har likt många andra bostadsköer ett poängsystem som som baseras på hur lång tid du har haft ett konto på sidan. För varje dygn du har varit medlem får du ett köpoäng. Dessa poäng är ibland det som avgör om du är intressant som hyresgäst för ett fastighetsbolag eller en hyresvärd. Men det är inte alla fastighetsbolag eller hyresvärdar som använder sig av köpoäng i urvalet av hyresgäster. Det betyder att även om du inte har varit medlem så länge så kan du vara aktuell för den lägenhet som du är intresserad av.

Bostäder i Örebro

I Örebro finns det en mängd fastighetsbolag och hyresvärdar som förmedlar sina egna lägenheter. Det betyder att du kan behöva bli medlem och skapa konton på flera olika sajter för att ha en bra chans att hitta en lägenhet. Det gäller också att man håller sig uppdaterad och håller koll på alla sidor kontinuerligt. HomeQ samlar lägenheterna på ett och samma ställe och du behöver bara hålla koll på ett ställe för att nå de flesta fastighetsbolag och hyresvärdarna i Sverige.

Vi förmedlar dessutom specialbostäder, som student-, ungdoms- och seniorlägenheter. För att kunna anmäla intresse för en studentbostad behöver du studera på minst 50 % på en högskola, universitet eller yrkeshögskola. Det motsvarar 15 poäng på en termin.

För ungdoms- och seniorbostäder är reglerna inte lika tydliga och det är upp till fastighetsbolaget eller hyresvärden att sätta sina regler för vilka som kvalar in för att anmäla intresse för en lägenhet. Vanligtvis är ungdomslägenheter till för personer mellan 18 och 25 år och seniorbostäder för personer över 55 år.

Information om vad som gäller för en lägenhet finns i annonsen.

Gratis Bostadskö Örebro

Borgensman och medsökande för bostad

I princip alla hyreslägenheter har ett inkomstkrav för att du ska vara aktuell som hyresgäst. Når du inte upp till inkomstkravet kan du ta hjälp av en borgensman som går i god för dig och som också blir skyldig att betala din hyra om du själv inte kan göra det. För att ta hjälp av en borgensman behöver den personen skapa ett konto hos HomeQ också. Ni kan sedan koppla ihop era konton och i och med det ger borgensmannen dig fullmakt att ta registerutdrag för borgensmannen och använda detta i din ansökan.

Är ni två som vill ansöka om lägenheter tillsammans kan ni också koppla ihop era konton hos HomeQ. Det som händer då är att ni ger varandra fullmakt att söka lägenheter tillsammans. Intresseanmälningar med medsökande använder automatiskt den högsta köpoängen för ansökan. Skriver ni sedan kontrakt på en lägenhet kommer båda era köpoäng att nollställas.

Vanliga frågor – bostadskö Örebro

Är det svårt att registrera sig för bostadskön hos HomeQ?

Det är enkelt att registrera sig för vår bostadskö. Du fyller i de personuppgifter vi efterfrågar och använder ditt Mobila BankID för att verifiera att du är du så att ingen annan kan anmäla intresse för lägenheter i ditt namn. Ett konto hos HomeQ:S bostadskö är helt gratis.

Hur anmäler jag intresse för en lägenhet?

Allting går via vår plattform och mycket är automatiserat. Redan från början har vi ju dina personuppgifter, i och med att du sedan anmäler intresse för en lägenhet kommer du att behöva skriva ett personligt brev där du presenterar dig själv och varför du skulle vara en bra hyresgäst. I och med att du sedan godkänner våra villkor godkänner du också att vi begär ett registerutdrag på dig. Detta görs helt automatiskt och delas bara med den aktuella värden som du har anmält intresse hos.

Måste jag ha samlat många köpoäng för att skicka en intresseanmälan?

Nej, köpoängen är ett kriterium som ungefär hälften av våra fastighetsvärdar och hyresvärdar använder sig av. Andra hälften har andra kriterier som de tittar på i valet av hyresgäst. Du kan med andra ord få en lägenhet utan att ha flera år i en bostadskö i Örebro.

Vilka kriterier måste jag uppfylla för att få en lägenhet i Örebro?

Det varierar beroende på vilken hyresvärd eller fastighetsbolag som har den lägenhet du är intresserad av. Som standard skulle man kunna säga att det oftast finns ett inkomstkrav på tre månadshyror, och att du inte har några betalningsanmärkningar eller skulder.

Registrera ett konto hos HomeQ idag för att påbörja resan mot ditt nästa hem.