HomeQ-Logo
Bostadskö Eskilstuna

Bostadskö Eskilstuna

I Eskilstuna finns det ett kommunalt fastighetsbolag och flera privata aktörer som hyr ut lägenheter. HomeQ samlar många av de lediga lägenheterna på ett och samma ställe, så att du bara behöver ställa dig i en bostadskö för att få en lägenhet i Eskilstuna.

Det betyder att du på ett enkelt sätt kan få en översikt över intressanta lägenheter som finns i områden du vill bo i, och som är lagom stora för dig och dem du ska bo med. Du kan också starta bevakningar filtrerat på det som är viktigt för dig. Då får du varje dag ett mejl med de bostäder som kan vara intressanta för dig.

Ställ dig i bostadskön i Eskilstuna

Så här gör du för att ställa dig i bostadskö i Eskilstuna.

  1. Registrera dig hos HomeQ. Det gör du genom att verifiera dig med ditt Mobila BankID.
  2. Fyll i din profil på HomeQ.
  3. Skriv ett personligt brev (som endast hyresvärdarna till de lägenheter du visat intresse för får tillgång till).
  4. Hitta lägenheter som passar dig och dina önskemål. Skapa en bevakning på filtreringen som du har gjort och få uppdatering en gång om dagen kring lägenheter som passar dig.
  5. Gör intresseanmälan på upp till fem lägenheter samtidigt. Invänta inbjudan till visning och hitta ditt nästa hem.

Fördelar med HomeQ:s bostadskö

Den främsta fördelen med att stå i HomeQ:s bostadskö i Eskilstuna är att du bara behöver stå i en enda kö och ändå få tillgång till lediga lägenheter från flera olika hyresvärdar och fastighetsägare. Eftersom det är flera olika hyresvärdar som samlas på ett och samma ställe blir det också en mer dynamisk kö då några hyresvärdar går efter antal dagar i bostadskön medan andra väljer hyresgäster baserat på det personliga brevet.

En annan fördel är att allt sköts digitalt vilket underlättar för både dig och hyresvärdarna.

Söka bostad tillsammans med medsökande

Är ni två personer som vill söka bostad tillsammans kan ni enkelt göra det genom att koppla ihop era konton i HomeQ. Det gör ni genom att lägga till varandras personnummer i respektive profil. När båda har registrerat den andres personnummer är era konton sammankopplade och ni har i och med det gett den andra personen en fullmakt att lämna intresseanmälan för bostad i ert namn och även beställa ett registerutdrag i samband med denna intresseanmälan. Ni får då ha max fem intresseanmälningar tillsammans, precis som när ni söker bostad på egen hand.

Lämnar ni en intresseanmälan på en lägenhet där fastighetsägaren eller hyresvärden går på antalet dagar i bostadskön är det den av er med flest antal dagar som kommer att räknas. I och med att ni får en lägenhet och ett kontrakt är signerat kommer bådas ködagar att nollställas.

Lediga lägenheter i Eskilstuna just nu

Laddar annonser

Speciallägenheter i HomeQ:s bostadskö

I utbudet av lägenheter hos HomeQ finns det ett antal speciallägenheter. De så kallade speciallägenheterna kräver i vissa fall att du som hyresgäst uppfyller vissa kriterier. Speciallägenheter är lägenheter med korttidskontrakt, studentbostäder, ungdomslägenheter och seniorbostäder.

Korttidskontrakt i Eskilstuna

Korttidskontrakt kan du få om huset som lägenheten är belägen i ska renoveras eller rivas. Blir en lägenhet ledig något år innan planerad renovering eller rivning hyr hyresvärden ofta ut lägenheten på ett så kallat korttidskontrakt, vilket då gör att du får hyra bostaden under en begränsad tid. Det kan passa utmärkt för dig som är mellan boenden och behöver en bostad snabbt, eller för dig som inte har bestämt dig exakt var du vill bo och gärna upplever olika områden i Eskilstuna, innan du hittar en lägenhet för en längre tid.

Studentbostäder

Studentbostäder hyrs självklart ut till studenter. Det kan skilja lite i kraven för studentbostäder hos olika hyresvärdar. Ofta krävs dock att du ska studera på minst 50 % på universitet, högskola eller yrkeshögskola, för att räknas som student. Det motsvarar 15 högskolepoäng per termin.

Ungdomslägenheter

Fastighetsägaren bestämmer vilka som räknas till ungdomar och vilka som har rätt till denna typ av lägenhet i Eskilstuna. Ett vanligt åldersspann för ungdomslägenheter är 18-25 år.

Seniorbostäder

Även seniorbostäder har ett ålderskrav som kan variera mellan olika fastighetsägare och hyresvärdar. Vanligt är att du ska vara över 55 år gammal för att vara aktuell som hyresgäst i en seniorbostad.

Fastighetsägare och hyresvärdar på HomeQ

HomeQ samlar fastighetsägare och hyresvärdar över hela Sverige på ett och samma ställe, vilket är en fördel för dig som söker bostad. Plattformen erbjuder också en enklare och snabbare administration av lediga lägenheter och potentiella nya hyresgäster för fastighetsägarna och hyresvärdarna, vilket är en stor fördel för aktörer på bostadsmarknaden. Det betyder att plattformen är en win-win för hyresvärdar och hyresgäster, det är också därför vi kan samla så många på ett och samma ställe.

Bli medlem på HomeQ idag och ställ dig i bostadskön

Gratis Bostadskö Eskilstuna

Vanliga frågor om bostadskö i Eskilstuna

Hur länge behöver jag stå i bostadskö för att få en lägenhet i Eskilstuna?

Hos HomeQ finns det lediga lägenheter med tillträde omgående. Andra lägenheter har inflyttsdatum från någon månad till ett halvår framåt.

Hur vet jag vilka lägenheter som är lediga just nu?

Antingen går du regelbundet in och genomför sökningar på HomeQ:s hemsida för att veta vilka lägenheter som är aktuella just nu. Eller så skapar du en bevakning som genererar ett mejl till dig en gång om dagen för att få de senaste uppdateringarna kring lägenheter som passar dig.

Vad krävs för att registrera ett konto hos HomeQ?

Det enda som krävs att du har fyllt 18 år och har ett Mobilt BankID. Alla som uppfyller dessa krav kan registrera sig och skapa ett konto hos HomeQ.

För att kunna lämna en intresseanmälan på lägenheter behöver du också fylla i din profil i kontot, skriva ett personligt brev och ha ett aktuellt registerutdrag. Detta är för att fastighetsägarna och hyresvärdarna ska känna sig trygga med att deras hyresgäster uppfyller kraven de har.

Kan jag ha en medsökande för en lägenhet i Eskilstuna?

Ja, du kan söka bostad tillsammans med en medsökande genom HomeQ. Fyll då i varandras personnummer i respektive profil. När era konton är sammankopplade innebär det att ni ger varandra fullmakt att lämna en gemensam intresseanmälan och beställa registerutdrag för båda parter i samband med att en intresseanmälan görs.

Registrera ett konto hos HomeQ idag för att påbörja resan mot ditt nästa hem.